Bezpieczeństwo
Blokowanie członka
Nie pozwól komuś się z Tobą kontaktować
Gdy blokujesz członka:
- nie możecie do siebie pisać,
- ta osoba nie może już komentować Twoich obiektów i kolekcji,
- jej wiadomości i komentarze są dla Ciebie ukryte,
- jej kolekcje nie pojawiają się już dla Ciebie w Odkrywaj.
Ta osoba nie dostaje informacji o zablokowaniu.
Jak zablokować
- W rozmowie: przytrzymaj jedną z wiadomości tej osoby i wybierz „Zablokuj …”.
- W rozmowie bezpośredniej: dotknij nazwy na górze i wybierz „Zablokuj …”.
- Na stronie udostępnionej przez tę osobę: otwórz menu i wybierz „Zablokuj …”.
Odblokowywanie
W Wiadomościach dotknij przycisku ustawień („Ustawienia wiadomości”). Przewiń do „Zablokowani członkowie” i dotknij „Odblokuj” obok członka. Możesz też dotknąć „Odblokuj” w swojej rozmowie z tą osobą.
Zgłaszanie członka
Jeśli ktoś Cię nęka lub łamie zasady, zgłoś go: zobacz „Zgłaszanie treści”. Możesz go jednocześnie zablokować.